מאפה צרפתי
מאפה המקל הצרפתי, הלחמנייה הארוכה שמוכרת לנו (ולצרפתים) בשם הנפוץ "בגט", נחשבת לאייקון תרבותי-קולינרי המסמל את נפלאותיו של המאפה הצרפתי.
טוב, אבל חוץ מבגט, מה הם יודעים לאפות הצרפתים? שימו לב, לפניכם מדריך לזיהוי סוגי מאפים צרפתיים עיקריים, אך אנו חייבים להזהיר שיש סיכוי שאחרי הקריאה תרגישו מעט רעבים...
סוגי לחמים
לחם הוא מרכיב עיקרי בתפריט האוכל שלנו. סוגי לחמים מלווים אותנו בארוחת הבוקר, בארוחת הערב ולצד המנות החמות בארוחת הערב.
על אף צריכת הלחם הרבה, מעטים מקדישים מחשבה לסוגי הלחמים במאפייה ובוחרים נכון בלחמים הבריאים ביותר. על המדפים במאפיה תוכלו למצוא היום מוצרי לחם מחיטה מלאה, לחמים עם דגנים, לחמים עם תוספות של אגוזים/זיתים/בצל,
לחמים ללא גלוטן, לחמי שיפון ועוד.
סוגי בצקים
במדינות המצויות במזרח הרחוק, ישנו שימוש בבצק שנעשה על בסיס אורז במסגרת הכנת אטריות, במדינות המצויות בדרום אמריקה ובמרכזה ישנו שימוש בקמח תירס במסגרת הכנת בצקים, ואילו במדינות המערב השימוש העיקרי להכנת בצקים נשען על חיטה ודגנים נוספים. בשורות הבאות סקירה מפורטת אודות כמה מהסוגים הפופולאריים ביותר להכנה של בצקים ומוצרים מבוקשים הנשענים על בצק בעיקרם.