סוגי לחמים
לחם הוא מרכיב עיקרי בתפריט האוכל שלנו. סוגי לחמים מלווים אותנו בארוחת הבוקר, בארוחת הערב ולצד המנות החמות בארוחת הערב.
על אף צריכת הלחם הרבה, מעטים מקדישים מחשבה לסוגי הלחמים במאפייה ובוחרים נכון בלחמים הבריאים ביותר.
על המדפים במאפיה תוכלו למצוא היום מוצרי לחם מחיטה מלאה, לחמים עם דגנים, לחמים עם תוספות של אגוזים/זיתים/בצל,
לחמים ללא גלוטן, לחמי שיפון ועוד.
תוספות של דגנים מלאים וקמח חיטה מלא, יהפכו כל לחם לבריא ומזין.
לחמים מסוג זה כדאי יהיה לשלב בתפריט באופן קבוע. העצות הבאות תסייענה לכם לבחור לחמים מזינים ואיכותיים.
• סוג הקמח הוא שמעניק ללחם את סגולות הבריאות שלו.
קמח לבן רגיל אינו מכיל מספיק סיבים תזונתיים.
להעשרת הלחמים כדאי להוסיף קמח חיטה מלאה, קמח קוסמין, קמח שיפון, שיבולת שועל ושאר דגנים.
• שימוש ברכיבים לא מעובדים הופך את הלחם מזין יותר.
סוגי לחמים המכילים קמח מלא, דגנים או קמח קוסמין, בריאים יותר לאכילה.
• לחמים עשירים בסיבים תזונתיים מאריכים את תחושת השובע.
כריך עשוי לחם חיטה מלאה יוכל להוות ארוחה מלאה ומזינה בעבור ילדים ומבוגרים כאחד.
• לחמים עשירים בדגנים בריאים יותר בעבור הילדים.
צריכה מוגברת של מאפים עשויים קמח לבן מעודדת השמנה.
למדו את ילדכם מהי תזונה נכונה. כבר בגיל צעיר כדאי יהיה לשלב בתפריט שלהם לחם חיטה מלאה.
• אם בעבר לחמי חיטה מלאה ובריאות נחשבו פחות טעימים, כיום הם כבר מנצחים את הלחמים הרגילים במבחן הטעם.
לחם בריאות מחליף את הלחמים הלבנים הרגילים בכל בתי הקפה והמאפיות.
• שילוב של מספר סוגי קמח באפיית הלחם בריא וטעים יותר.
לחמים בריאים מביאים עמם סגולות בריאות.
כאשר הלחם מכיל רכיבים בריאים אין כל מניעה משילוב לחמים בתפריט באופן קבוע.
לחמים בריאים מכילים גם כמות מופחתת של קלוריות. בכל תפריט דיאטה כדאי לשלב לחמים בריאים עשירים בדגנים על פני לחמים דלים בקלוריות.
לחמים דיאטטיים מכילים לרוב גם ממתיקים מלאכותיים ושאר חומרים משמרים ופחות בריאים.
העדיפו לחמים אשר מזינים את גופכם כראוי על פני תחליפי לחם דלים בקלוריות ועשירים בכימיקלים.
בתמונה: לחם עשיר