כך תזהו לחמים צרפתיים - צורות מוכרות
תחום המאפים של צרפת מורכב ממגוון רחב של לחמים מושלמים בצורות וריחות שונים.
הלחם הצרפתי הנפוץ שנראה כמו טבעת עגולה מגיע בגדלים ומסוגי קמח שונים.
לעומתו, הלחם המכונה חליל מגיע לגבוהה של פי שתיים מבגט רגיל.
בקטגוריית הלחמים, ניתן למצוא גם חצי בגט ואת ה"פיסל",
לחמניה ארוכה ודקה מאוד שחייבים לאכול אותה טריה, אחרת היא מתקשה ולא נעימה לאכילה.
מאפים צרפתיים עם נגיעות של תוספות מיוחדות
מלבד הלחמים בצורות בסיסיות, ישנם סוגי לחמים הנבדלים אחד מהשני בטעמים המיוחדים.
לחמים מקמח מלא, לחם שיפון ולחם שאור, אך אחד הלחמים המיוחדים המפורסמים הוא ה"בריוש"
לחם מתוק שנחשב למאפה צרפתי עתיר חמאה וטעים להפליא.
לצרפתים יש גם לחם פרוס שניתן להשיג בסופרים אך כמעט והם לא נפוצים במאפיות האותנטיות הצרפתיות.
כוכב המאפים הצרפתיים המתוקים: ה"קרואסון"
הזייפנים קוראים לו סהרון, אך אי אפשר לקחת מהצרפתים את הזכות על הקרואסון.
מאפים צרפתיים שקשה לעמוד בפניהם, גם כשהם ממולאים בתוספות עשירות וגם כשהם מגיעים ללא כל מילוי.
הקרואסון המקורי שמגיע מצרפת היה למעשה ריק אך נוטף חמאה מתוקה מבחוץ ומבפנים.
כיום הוא נחשב לאחד המאפים הצרפתיים הידועים והוא ממולא בסוגי מילוי רבים
משוקולד, וניל, חלבה ועד גבינה ואפילו בשרים.
המאפים הצרפתיים בשיא טריותם!
אין ספק שמאפים טעימים יותר כשהם בדיוק יוצאים מהתנור ומלבד הפריכות מלווה אותם הריח המשכר,
הגורם לנו לרצות לאכול עוד ועוד מבלי להתחשב בקלוריות.
כשמדובר במאפים צרפתיים, הטריות חשובה במיוחד. צרפת ידועה בזכות המאפיות הטריות שלה,
הכנת המאפים מבוססת על טהרת האכילה הטריה והמיידית, יותר מאשר המנהג לשמור ולהקפיא,
ולכן, כשאתם קונים מאפה צרפתי, הקפידו לאכול אותם ממש בסמוך ליציאתם מהתנור.
כמו סוגי לחמים אחרים, גם הצרפתים מתמחים במאפים עם אקסטרות טעימות.
תוספות כמו זיתים, עגבניות מיובשות, אגוזים ודגנים הפכו לשם דבר בתחום,
אך רצוי שים לב ולטעום במיוחד מאפים בתוספות של גבינות.